Mustafa Abdullahi

#wearearcus: ““Beslissingen gaan hier niet over veel lagen. Gewoon kort en flexibel. Dat vind ik prettig.””

Bij Arcus geloven we sterk in de kracht van persoonlijk contact. Alleen zó bouw je aan lange-termijnrelaties. Regelmatig delen wij het verhaal van een van onze collega’s. Deze maand stellen wij u graag Mustafa Abdullahi, Purchaser Europe voor.

Mustafa werkt nu 17 jaar bij Arcus. Daarvoor werkte hij voor een klant van Arcus, zo is hij bij ons terecht gekomen. Ondertussen bekleedde hij meerdere functies. Jezelf ontwikkelen en doorgroeien is wat Arcus voor hem een aantrekkelijke werkgever maakt.

Van verkoop naar inkoop
“17 jaar geleden ben ik als junior gestart bij het verkoopteam van mijn collega Arnold Pol. Daar heb ik ongeveer 8 jaar gezeten. In die tijd heb ik veel productkennis opgedaan en mij gespecialiseerd in hoogwaardige kwaliteiten en technische specificaties van roestvaststaal. Op een gegeven moment hebben we hiervoor een projectteam opgezet, speciaal voor klanten met specifieke projectaanvragen. Daarna heb ik met plezier in het team van Ringo Verdoorn gewerkt en vanaf 2016 de overgang gemaakt naar de Inkoop afdeling.”

Logische stap
“Eigenlijk was dit een hele logische stap. Op de verkoopafdeling ben je zelf ook verantwoordelijk voor een deel van de inkoop van je projectorders. Al heel snel zag ik in dat je goede relaties met je leveranciers moet opbouwen, zeker voor speciale aanvragen. Die relatie met leveranciers opbouwen vond en vind ik nog steeds heel plezierig en boeiend. En bovendien is dit ontzettend waardevol voor onze klanten natuurlijk.”

“Ik ben verantwoordelijk voor de inkoop van alle Europese materialen. Dit betekent dat ik nauw contact onderhoud met sales en onze partners in Europa. Koolstofstaal voor onze vestiging in Brielle wordt ook door mij ingekocht.”

Wat vind je het leukst aan je werk bij Arcus?
“Absoluut de binding. De binding met collega’s, maar ook met de leveranciers. Ik ben een echt mensen-mens. Ik houd van goede en fijne contacten. Mensen weten mij ook altijd te benaderen. Verder vind ik Arcus een fijne werkgever. Als men kansen ziet, dan gaan ze daar ook voor. Beslissingen gaan hier niet over veel lagen. Gewoon kort en flexibel, daar houd ik van”.

“Daarnaast vind ik het onmogelijke mogelijk maken een mooie uitdaging. Zo heb ik jaren geleden een leverancier weten te binden aan Arcus. In eerste instantie had men geen behoefte. Dit duurde maar liefst drie jaar, maar het is ons uiteindelijk wel gelukt. Daar krijg ik dan een kick van”.

Hoe word je goed in jouw vak?
“Door je open te stellen, innovatief te zijn en ‘out of the box’ te denken. Het is ook belangrijk om te weten wie je bent. Bij Arcus vinden we het belangrijk om een duurzame relatie op te bouwen met onze klanten en leveranciers. Wij spreken dan ook liever over partners. We focussen ons op duurzame relaties. Dat moet je ook echt voelen en uitstralen. Tijdens de Coronacrisis hebben wij dit ook goed gemerkt. Juist in roerige tijden kom je erachter wie je partners zijn”.

Hoe zie je de toekomst?
“Rooskleurig. Wij zijn blij met de uitbreidingsplannen die er zijn. We hopen hiermee verder te groeien, maar wel met een juiste balans. Ik zie dat voor mijzelf ook. Als er kansen zijn voor een andere positie dan is dat heel fijn, maar dan moet het wel passend zijn. En met een leuk team. Positie, geld en status zijn niet mijn drijfveren. Ik wil vooral groeien op menselijk en professioneel vlak. Het gaat mij om persoonlijke ontwikkeling en gelukkig biedt Arcus die kansen en mogelijkheden”.

Vraag hier onze catalogus aan!

Benieuwd naar onze mogelijkheden? Onze catalogus geeft een duidelijk overzicht van onze producten en diensten. U ontvangt deze op het door u opgegeven e-mailadres.


  Neem contact op

  Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op (op werkdagen binnen 2 uur).

  Ons enthousiaste team staat ook via de online chat voor u klaar!

   Naam*

   E-mailadres*

   Onderwerp

   Eventuele toelichting

   Offerte aanvragen

   Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op (op werkdagen binnen 2 uur).

    Direct solliciteren